diumenge, 4 de juny del 2017

Calar Alto. Viatge a Almeria.

Ciclistes del CC Pedreguer i CC Segària en Calar Alto (2.168 m).
Foto: Manolo Martínez.

El Club Ciclista Pedreguer ha tornat a organitzar un viatge per gaudir de la bicicleta en altres regions d’Espanya. Aquest 2017 tocava visitar el nord de la província d’Almeria, el cap de setmana del divendres 26 al diumenge 28 de maig. Així, uns trenta-dos ciclistes rodaren per la Sierra de Los Filabres, essent Tabernas, en ple desert almeriense, el municipi escollit per donar eixida a les dues rutes organitzades. I com en altres ocasions, enguany també hi participaven membres del Segària.

La jornada del dissabte va comptar amb un total de 128 quilòmetres de recorregut i un desnivell acumulat de vora 2.900 metres, amb una climatologia perfecta per a la pràctica del Ciclisme. La primera ascensió va ser el port de Velefique (1.820 m), amb un total de 14 quilòmetres i un desnivell del 6,6 %. Tot seguit va tenir lloc el descens fins la població de Bacares, per desprès ascendir fins l’Observatori Astronòmic Hispano-Alemany de Calar Alto (2.168 m), amb un total de 18 quilòmetres i un desnivell del 5,4 %. Gairebé, es tractava del mateix itinerari del final de la 11a etapa de la Vuelta Ciclista a España 2017, que es celebrarà el proper dimecres, 30 d’Agost.

La segona ruta va ser molt més curta, de 60 quilòmetres, per rodar tranquil.lament i recuperar-se del dia anterior, amb visita a Nijar, en plena Sierra de Alhamilla i a pocs quilòmetres del Cabo de Gata. Com sempre, molt bona organització, companyerisme i bon ambient.

Port de Velefique (1.820 m). Foto: Manolo Martínez.