divendres, 7 d’abril del 2017

Dinar del Club 2017.

Preparatius pel dinar. Foto: Vicent Chesa.

La cuina valenciana està totalment influenciada per la seua mar, la Mediterrània. De la mar al plat, arròs i peix, dos ingredients que han estat sempre molt units. Així, la majoria dels arrossos d’Alacant vénen acompanyats tant del peix o marisc com amb productes de la nostra horta. En tots aquests plats no només és important el punt de cocció de l’arròs, sinó també comptar amb un bon brou o fons de peix per assegurar-nos el gust. Igual que el sofregit, una altra part de gran importància en moltíssims plats.

Cocció de l'arròs. Foto: Vicent Chesa.

Qui menja s’alimenta, però qui cuina el que menja, està creant la seva identitat. Per això es sol parlar de cuiners, més que de cuines o restaurants, perquè l’autor t’ofereix la seva personalitat en cada plat. I el nostre cuiner, un any més, com no, és Francisco José Gilabert "Penya", autor d’un excel.lent arròs melós de peix i gambes. I com diu la dita, a la cuina, val més la pràctica que la gramàtica.

Menjar calent, bon aliment. Foto: Vicent Chesa.

Així, el passat dissabte, 1 d’abril, tornarem a gaudir del dinar que tradicionalment realitzem per aquestes dates. En aquesta ocasió també a l’àrea recreativa “El Bassot”, a la veïna localitat d’El Verger. El temps ha volgut estar de la nostra part i ha lluït un bonic dia, amb un ambient agradable. És ocasió d’encontre, de conversa i apropament, mostra d'amistat i alegria.