dimarts, 10 de gener del 2017

Llibre de Rutes 2017.

En aquest enllaç trobareu el calendari de rutes del Segària Club Ciclista per a l’any 2017; un centenar d’excursions ciclistes, amb informació sobre l’itinerari, un perfil del recorregut, lloc i hora d’eixida. A més a més, s’assenyalen les principals activitats programades (dinar del Club, data de l’esmorzar popular, viatges, marxes cicloturistes més destacades, etc.).

El llibret de rutes o programa, és una de les principals eines que tenim per donar a conèixer allò que fem. Guiats per aquest calendari, recorreguem tots els caps de setmana infinitats de carreteres i paratges de la Marina Alta i les comarques properes. Nosaltres –igual que molts dels nostres avantpassats–,  arrepleguem el repte de recórrer els nombrosos indrets d’aquestes comarques alacantines i valencianes.

Penseu que el cicloturisme no és un invent recent. Als pioners de les societats ciclistes valencianes els movia l’excursionisme amb bicicleta, i així organitzaven rutes tots els diumenges, buscant llocs pintorescos. Tot i aixó, no van poder evitar contagiar-se de l’esperit competitiu que reclamava l’afició, enganxada a les primeres pedalades de Tour i Giro. Per aixó, van començar a organitzar campionats socials, però també grans proves nacionals i internacionals. A finals dels anys vint del passat segle, es va viure a la regió valenciana un moment d’esplendor i digne de recordar.