diumenge, 24 d’abril del 2016

Dinar del Club 2016.

Fideuà. Foto: Esteban G. Reig (Segària's Journal).

Moltes celebracions coincideixen amb l'arribada de la primavera. Setmana Santa, les Falles. I molts socis del Segària Club Ciclista ja comencen a acumular quilòmetres, completant els primers objectius. I res no és complet si no acaba amb un bon dinar! Es hora de celebració, camí ja de l’estiu i de properes i millors metes. Fer pinya abans d'escometre el tram decisiu de la temporada. Parlar del que ens ha passat i del que ens espera. Bona gent, bona taula i bona paraula.


Aperitiu.

Enguany ha tocat el dissabte, 23 d’abril. Dia de Sant Jordi. Malgrat que no estàvem tots els que som, érem tots els que estàvem. El lloc escollit, l’àrea recreativa “El Bassot”, a la localitat d’El Verger. I com diu la dita, bon sol per Sant Jordi i Sant Marc, podràs beure vi a raig.

La casalla fa rialla.

Els cuiners.

Gamba, cigala, sèpia, mussola, morralla... productes frescos de la mar, amb caldo de peix, all, ceba, tomaca picada, pimentó, safrà i fideus grossos, endreçats amb llima. Aquests son els ingredients fonamentals de la Fideuà, un menjar típic de la nostra terra. Si a això li afegim molta cura i dedicació per part dels cuiners, el resultat és un plat exquisit. Un d’Els Poblets i l’altre d’Ondara, veterans dels pedals i també de la cuina, una barreja de saviesa i experiència que aconsegueix rebre un merescut reconeixement per part dels més de vint-i-cinc comensals. La prova és que, finalment, no va sobrar res. A la moda i al mercat, els més espavilats; i al forn, el més savis del món. Llorenç i “Penya”.

Una fideuà perfecta,

A la taula i al llit, al primer crit.

I una vegada tots a taula, a millor aliment, millor pensament. Bon vi, bona conserva, anècdotes, gelats de postres, mistela, rialles... a l’ombra, però amb alguna ullada càlida de sol. A l’altra, més i millor. Salut i força.