dimecres, 16 de juliol del 2014

Primera edició del Gran Premi Ajuntament d'Ondara de Ciclisme Escolar.

Amb el desig de fomentar l’ús de la bicicleta i la pràctica del Ciclisme des de la base, naix el Gran Premi Ajuntament d’Ondara, a celebrar-se el proper dissabte, 26 de juliol de 2014, a partir de les 17:00 hores, i dins el programa de Festes Populars de Sant Jaume.

Cada vegada son menys els joves que practiquen l’esport de la bicicleta; s’observa una disminució del nombre de llicències i corredors a les Escoles de Ciclisme en els últims anys; les motivacions que mouen actualment als joves i adolescents han canviat respecte a les que existien en el passat, disminuint dràsticament la adherència per l’activitat física i el Ciclisme en particular. És més complicat trobar persones que practiquen el Ciclisme de forma regulada i que facin de la seva pràctica esportiva un hàbit de vida, veient-se aquesta circumstància en tots els nivells de la piràmide que formen les diferents categories, des de la base fins la cúspide de l’alt rendiment.

Indicacions sobre el recorregut de la prova ciclista.

És per això que trobem la necessitat de fomentar la pràctica del nostre esport entre els més menuts i rejovenir el Ciclisme. La idea que des del SEGÀRIA Club Ciclista plantegem és promoure eixa base per a construir novament una piràmide sòlida, sense pretensions de que el Ciclisme passi a ser un mitjà únic de competició, sinó que es creí en el xiquet –a través de la bicicleta– una base sòlida de coordinació i bagatge motriu que faci d’aquest esport un mitjà vàlid per al seu desenvolupament com a persona. Eixa tasca fonamental la realitzen correctament unes poques Escoles Ciclistes, dotades de recursos suficients i personal qualificat. Amb el Gran Premi Ajuntament d’Ondara de Ciclisme Escolar, nosaltres –simplement– volem donar a conèixer als més menuts del poble que –front als esports majoritaris– també hi es el de la bicicleta; si despertem l’interès i vocació en algun xiquet, haurem aconseguit el nostre objectiu.

Diferents etapes en la formació d'un ciclista.